...:::x:X:xThE mOoN aNd ThE sTaRsx:X:x:::...

Filmek,Énekesek,Képszerkesztők,Rolam és Más képek mindenkinek.Vizsázz,Kész És Rajt;Itt minden a tietek!Ez a weboldal azoknak készült,akik szeretik az érdekességeket :P Szóval csak nézz meg nyugottan mindent !És írj:dj_nomycy_girl@yahoo.com címre!Köce

Életpályája

Kanadában született, szülei portugálok. Anyja Maria Manuela, apja António José Furtado. Édesanyja, Maria Manuela házvezetőnő volt. Énekesi pályafutását négy éves korában kezdte, amikor édesanyjával egy helyi templomban énekelt. Kilenc éves korától kezdett hangszereken játszani. Első dalát tizenkét éves korában írta.

A zene világába 2000-ben tört be a Whoa, Nelly! című albummal, amelyről az I'm Like a Bird című dal lett népszerű. 2002-ben 4 Grammy-díjat2003 novemberében jelent meg Folklore című albuma, erről a Forca című dal lett a 2004-es labdarúgó-Eb dala. 2006-ban Loose című albuma jelent meg. A munkálatokban főként Timbaland segítette, akivel Timbaland új albumára Justin Timberlake-kel már készítettek egy számot, amely a Give It to Me címet kapta. Negyedik stúdióalbuma várhatóan 2008/2009 környékén jelenik meg. kapott érte.

2000-2002: Whoa, Nelly!

Furtado első, angol nyelvű albuma 2000 októberében jelent meg a DreamWorks gondozásában. Észak-Amerikában több, mint 3000000 darab talált gazdára. Kislemezei: az I'm like a bird, a Turn off the light, … On the Radio (Remember the Days) és a Hey, Man!. Nelly mukáját sok kritika érte, hiszen ekkor még nem volt divat ennyi különböző műfaj összeolvasztása. Az amerikai Slant Magazin viszont elismerően írt az albumról.

2003–2005: Folklore

A második stúdió albumából az Egyesült Királyságban 200.000 darabot adtak el, és Németországban kétszeres platinalemez lett. A főként Kaliforniában rögzített albumról a Powerless (Say What You Want), Try, a 2004-es Labdarugó Európa Bajnokság "himnusza" a Força és az ExplodeThe Grass is Green című szerzeményét csak Németországban promotálta. Mindezek mellett a Força című kislemeze Argentínában és Portugáliában is első lett. Nelly, 2004 nyarán Lisszabonban adta elő a dalt a verseny döntője előtt. került kimásolásra. A

2006 – 2007: Loose

Harmadik albumát már a Geffen Records adjta ki 2006. június 9-én. Az albumot főként Timbaland producelte és felkerült rá két dal is amit Nelly-vel közösen rögzítettek. Eddig több, mint 8,5 millió darabot adtak el, és számos ország album-eladási listáin már felküzdötte magát az élre. Az album számos slágert tartalmaz, mint például az először Észak-Amerika-ban és Ausztráliaban debütált Promiscuous. Ezek mellett szerepelnek még a Maneater, a Say it Right, az All Good Things és az In God's Hands című slágerek. Az albumhoz Nelly-ék számos bónusz számot is készítettek: a Te Busqué spanyol változata, Juanes-szel, amit Latin-Amerikaban és Spanyolországban promotált, valamint az európai és ázsiai bónusz slágerek a Somebody To Love és a Let my Hair down. Emellett rögzítették az All Good Things olasz változatát is Zero Assolutoékkal olaszországi bónuszként. 2007-ben Nelly elindította Get Loose Turnéját is. A Wal Mart áruház kiadta Nelly ezen korongját egyéb bónuszokkal, egy exkluzív csengőhanggal és dedikált poszterrral. 2007-ben vendége volt a Sanremói Fesztiválnak , ahol Zero Assolutoékkal énekelt. És végül kiadták a Loose - The Concert DVD/CD-t is 2007 Novemberében.

2008-2009: Mi Plan

Nelly Furtado negyedik, Mi Plan című lemeze első helyen nyitott a Billboard 'Top Latin Albums' listáján, ezzel elérve a legerőteljesebb debütálást a latin pop albumok között. Az anyag emellett vezeti az iTunes és az Amazon latin listáit is, az album saját stílusában a legkelendőbb digitális lemez lett az Egyesült Államokban. A Mi Plan" első kislemezdala, a "Manos Al Aire" már negyedik hete uralja a Hot Latin Songs listát, és szinte az összes latin országban, Európában és Amerikában is előkelő helyet foglal el a rádiós listákon. Maga a lemez is erős nemzetközi fronton is, hiszen Mexikóban és Közép-Amerikában is vezeti az albumlistákat, valamint a legjobb 5 között nyitott Németországban, Kolumbiában, Spanyolországban, de még a kanadaiakat is meghódította, hiszen ott is a legjobb 20 közé jutott.

A Mi Plan címet kapott anyagot nem kis várakozás előzte meg, hiszen Nelly kivétel nélkül minden dalt spanyolul énekel, ami egyedülállóvá teszi, és egy különleges latin atmoszférát kölcsönöz az amúgy is élettel teli albumnak. Az énekesnő talán portugál gyökereinek köszönhetően nagyon érzi és át is tudja adni a pezsgő mediterrán hangulatot, pillanatok alatt képes egy táncolós, bulizós számból szívhez szóló, de mégsem eltúlzott romantikus dalba átlépni. A "Mi Plan" Furtado kisasszony előző lemezéhez hasonlóan időtálló alkotás, mellőzi a kliséket, és emellett olyan vendégelőadókat vonultat fel, mint Alejandro Fernández, Josh Groban, Juan Luis Guerra, Julieta Venegas, La Mala Rodríguez, Buika vagy Alex Cuba.

nelly_furtado_26397.jpg

nelly_furtado.jpg

nelly-furtado.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 6
Heti: 42
Havi: 176
Össz.: 75 146

Látogatottság növelés
Oldal: =))Nelly Furtado((=
...:::x:X:xThE mOoN aNd ThE sTaRsx:X:x:::... - © 2008 - 2020 - themoon.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »